fbpx Skip to content

Sverige og Storbritannien vil ikke betale mere

Der tales med meget store bogstaver i debatten om EUs budget for 2014-2020, som er på dagsordenen på et ekstraordinært EU-topmøde i Bruxelles den 22.-23. november.

Beregninger på EU-Kommissionens udspil viser, at Sverige vil få mindst ud af sit kontingent tl EU. For hver krone svenskerne betaler til EU, vil de få 54 øre igen. Det har gjort Sverige EU-minister Birgitta Ohlssom rasende. Hun kalder Kommissionen “tonedøv” og betegner Kommissionens udspil som “totalt urealistisk, urimeligt og udueligt”.

Ohlsson vil ikke udelukke, at Sverige vil nedlægge veto mod budgettet, sådan som den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt har gjort det, hvis Danmark ikke får en en rabat på milliard kroner i EU-kontingentet, sådan som en række andre velstillede EU-lande får. I følge ovennævnte beregninger på Kommissionens udspil, vil Danmark få 63 ører igen for hver krone danskerne betaler til EU.

UK: Fastfrys reelle tal – eller veto!

Den britiske regering truer også med veto. Finansminister George Osborne insisterer på beskæring af budgettet.
Oprindeligt havde premierminister David Cameron “kun” krævet, at budgettet højst må stige i takt med inflationen. Men onsdag aften vedtog et flertal i det britiske parlament bestående af det socialdemokratiske oppostionsparti Labour og 53 medlemmer af Camerons eget konservative parti, at EUs budget fastfryses i reelle tal.

Back To Top