fbpx Skip to content

Tænketank: Eurozonen er færdig

Eurozonen er færdig.

Det mener den amerikanske tænketank Heritage Foundation, der med et årligt budget på knap 600 millioner kroner er blandt de mest magtfulde i USA.

Sådan skriver EUobserver.com.

Støt ikke europæiske integration

Normalt er amerikanske tænketanke ikke voldsomt interesserede i Europa, men Heritage Foundation tager nu bladet for munden.

I en ny rapport skriver tænketanken følgende:

“USA må stoppe sin støtte til den politiske og økonomiske integration i EU, hvilket har ført til en skabelse af et fundamentalt udemokratisk og føderalt Europa, der har et anti-amerikansk syn på tingene”.

Farvel til EU

– Eurozonen har altid mere været et politisk end et økonomisk projekt, siger Ted Bromund fra tænketanken.

Tænketanken finder det også bekymrende, at EU ledet af Tyskland er godt i gang med at skubbe de sydeuropæiske lande ud over en kløft.

– Det gamle EU handlede om at holde Tyskland inde. Nu ER er det Tyskland, siger Ted Bromund.

Han anbefaler således, at USA ikke længere skal tale med EU, men i stedet fokusere på de enkelte lande i Europa. For eksempel vil Storbritiannien, Tjekkiet og Polen i fremtiden være bedre samarbejdspartnere for amerikanerne.

Konservativ tænketank

Heritage Foundation har med 280 ansatte en størrelse, som ingen tænketank i Europa kan komme i nærheden af, skriver EUobserver.com.

Den amerikanske tænketank, som blev skabt i 1973, er dog ultrakonservativ og er blandt andet kendt for sin manglende tro på, at verdens klimaforandringer skyldes menneskers indblanding.

Back To Top