fbpx Skip to content

Tillykke, Island

Resultatet af gårsdagens folkeafstemning blev en stor sejr for det islandske folk. Det mener Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU. Et stort flertal på over 90% stemte nej til at betale prisen for engelske, hollandske og islandske spekulanters tøjlesløse finanseventyr. Resultatet var samtidig en begmand til EU, som har forsøgt at udnytte den økonomiske krise til at indlemme Island i EU.

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen, siger:

– Tillykke til den islandske befolkning med det klare nej til Icesave-aftalen, som ville holde den i en økonomisk spændetrøje i årtier fremover. Der er ingen rimelig grund til, at den almindelige befolkning skal dække tabet for engelske, hollandske og islandske spekulanter.

– Det er absurd at høre, hvordan folkeafstemningen bliver beskrevet som meningsløs fordi der tilsyneladende er ved at blive forhandlet en bedre aftale på plads med England og Holland. Kendsgerningen er jo, at det alene er på grund af folkeafstemningen og truslen om et nej, at den allerede indgåede aftale overhovedet er ved at blive genforhandlet.

– Den danske regering har desværre valgt at være mere solidarisk med engelske og hollandske spekulanter end med den islandske befolkning. Folkebevægelsen kræver, at regeringen stopper boykotten af vores islandske brødre og søstre og giver dem det lån, som allerede er forhandlet på plads.

Søren Søndergaard kan kontaktes på 40 45 38 49.

Back To Top