fbpx Skip to content

To nye partier vil med i Folkebevægelsen

Folkebevægelsen mod EU har i dag 28 kollektive medlemsorganisationer. De fleste er fagforeninger, men der er også 10 partipolitiske organisationer.

Den nyeste af dem er midterpartiet Demokraterne, der blev startet af tidligere folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen og som blev kollektivt medlem sidste år. Dette parti kom med på kandidatholdet, da Folkebevægelsens landsmøde sidste år valgte kandidater til liste N. Hun hedder Inger-Marie Tryde Martensen og var kandidat for JuniBevægelsen i 2009. Efter årsskiftet blev Demokraterne splittet og Inger-Marie var blandt dem, som brød ud og dannede partiet Demokratisk Norden, som især lægger vægt på det nordiske alternativ. Dette parti har søgt om kolektivt medlemskab. Såvel Demokraterne som Demokratisk Norden anbefaler er imod EU og anbefaler at stemme på liste N.

Ovenpå lærerkonflikten sidste år opstod også partiet Forenede Demokrater, som vil genskabe velfærdssamfundet og modsætter sig det EU, vi kender i dag. Partiets formand, Steen Hartmann, bekræfter, at partiets hovedbestyrelse også ønsker kollektivt medlemskab af Folkebevægelsen. Partiet anbefaler at stemme på liste N og at stemme nej ved folkeafstemningen om EU’s patentdomstol den 25. maj.

Landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU ventes at behandle ansøgningerne om kollektivt medlemskab efter valget.

Læs mere om…
Forenede Demokrater ”“ klik her!
Demokratisk Norden ”“ klik her!
Demokraterne ”“ klik her!

Back To Top