fbpx Skip to content

Topmøde: Fagbevægelsens krav røg til hjørne

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] PÅ EU-topmødet i december sidst år proklamerede stats- og regeringscheferne en køreplan, som ville inkludere en social dimension og den såkaldte ”sociale dialog” i den økonomiske og monetære union.

Men på topmødet i sidste uge blev spørgsmålet endnu engang udsat, og det er nu op til EU-kommissionen at bruge sommeren på et bud på, hvad der egentlig skal forstås ved den noget luftige begreb.

Den franske præsident antydede efter topmødet at det kunne inkludere noget med en fælles mindsteløn i EU. Hollande gjorde det klart, at et fordybet samarbejde i Eurozonen ville indebære en traktatændring.

Tomme ord

Op til topmødet har den Europæiske Faglige Sammenslutning skarpt kritiseret EU-toppen for ikke at tage fagbevægelsens krav alvorligt. EFS’ generalsekretær, Bernadette Ségol har besøgt en række statsledere og advaret dem mod at ignorere de faglige krav.

Og i en fælles udtalelse fra generalsekretæren og de to danske fagbosser Harald Børsting, LO og Bente Sorgenfrey, FTF advarede topmødet om ikke at svigte endnu engang.
Det er vel netop, hvad der skete.

– Når politikerne taler om vigtigheden af Europas sociale dimension, er det blot tomme ord. De gennemfører politikker, som er med til at forværre konsekvenserne af nådesløse økonomiske stramninger, skriver de tre med henvisning til den EU-anbefalede nedskæringspolitik, som hærger de fleste europæiske lande.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top