fbpx Skip to content

Tør Boel ikke spørge befolkningen?

Bragt i Flensborg Avis

»Følg det estiske eksempel« , skriver Europabevægelsens formand i Flensborg Avis den 7. januar om landets afskaffelse af deres egen selvstændige valuta, kroonen. Han runder sine bevingede ord af med en opfordring til, at vi bør » snarest følge det estiske eksempel og gå med i euroen « . Estlands indførelse af euroen er et af de mest udemokratiske skridt, et EU-lands regering har taget i nyere tid. For befolkningen i Estland ønsker ikke euroen, men ville derimod bevare kroonen. Det viste adskillige meningsmålinger.

I november 2010 sagde 52,8 pct. nej til euroen, mens kun 34,3 pct. sagde ja i en måling fra Saar Pool. I juni 2010 ville 50 pct. stemme nej, mens 39 pct. ville stemme ja, fremgik det af en måling fra TNS Emor.

Målingen fra TNS Emor viste også, at 59 pct. ønskede en folkeafstemning om spørgsmålet, imod kun 32 pct., der ikke ønskede en afstemning.

Men trods dette og talrige henvendelser til det estiske parlament har regeringen i Estland afvist at spørge befolkningen om dette fundamentale spørgsmål.

Følg det estiske eksempel? Skal den danske regering afskaffe kronen og indføre euroen uden at spørge befolkningen? Er Boel & co. blevet så desperate, at de vil ofre demokratiet på euroens alter? Euroens folkelige opbakning bliver ved med at rasle ned.

Back To Top