fbpx skip to Main Content

Trods krisen vokser antallet af østarbejdere

EUFAGLIGT.DK: [udddrag] Strømmen af østarbejdere voksede til nye rekordhøjder i 2012. Sidste år blev der i 3. kvartal registreret godt 54.000 arbejdere fra de 10 Østeuropæiske EU-lande. Det er 15.000 flere end i 2011, som også var et rekordår. Samtidig med, at der er 6.000 arbejdsløse bygningsarbejdere. Det viser de seneste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

– Stigningen viser, at det er helt ude af kontrol. Der er ingen kontrol eller begrænsning overhovedet. Gad vide hvornår der er nogle der undrer sig over, at politikerne i EU lukker øjnene for den store mængde arbejde der bliver udført at udenlandske arbejdere, som ikke betaler skat hverken det ene eller andet sted, siger Claus Von Elling.

– Hvis man regulerede det i EU, så medlemslandene fik mulighed for at afgrænse deres arbejdsmarked, når der var en vis procent arbejdsløse. Så ville der ikke være arbejdsløse i byggebranchen, jobbene er der jo, det viser tallene. En konjunkturafhængig regulering, kunne dæmme op for problemet, siger han.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top