fbpx Skip to content

Udbudsdirektiv forhindrer Danmark i at fravælge skattespekulanter

Det seneste eksempel på en offentlig leverandør, der ikke betaler skat i Danmark, er teleselskabet 3.

Teleselskabet 3 har ifølge Politiken aldrig betalt skat i Danmark, selvom de har tjent milliarder i landet – og selvom selskabet har en leverandøraftale med den danske stat om leverance af produkter til flere offentlige instanser.

Teleselskabet er et blandt mange virksomheder, der forsøger at gemme sig i skattely, som de såkaldte Luxleaks-afsløringer har bevist.

Den naturlige reaktion på dette burde være, at Danmark ikke indgår aftaler med selskaber, der ikke betaler skat i Danmark.

Problemet er bare, at det er ulovligt at fravælge skattespekulanter på grund af det udbudsdirektiv, som EU har indført.

“EU tvinger den danske stat til at handle med skatteunddragere. Det er jo i sig selv absurd,” siger MEP Rina Ronja Kari og fortsætter:

“Selvfølgelig skal Danmark selv bestemme, hvem der leverer til det offentlige. Vi vil ikke støtte selskaber, der snyder fællesskabet for mange milliarder hvert år.”

Rina Ronja Kari mener derfor, at den danske konkurrencekommissær og resten af EU-Kommissionen, der jo har bebudet et opgør med skattely, burde starte med at ophæve udbudsdirektivet.

“Kommissionen siger, at den vil bekæmpe skattely. Men de eneste løsninger, vi indtil nu har hørt, er ønsket om en fælles EU-selskabsskat. Det er den forkerte vej at gå. Kommssionen burde som det første starte med at ophæve udbudsdirektivet, så medlemslande kan fravælge skattespekulanter som offentlige leverandører,” siger Rina Ronja Kari.

Back To Top