fbpx Skip to content

Unge aktivister starter nej-kampagne

Regeringen har sat dansk tilslutning til aftalen om EUs nye patentdomstol til folkeafstemning den 25. maj. I morgen vil en gruppe aktivister samle unge modstandere og kritikere af patentdomstolen til et stormøde i Århus, som skal starte ungdomskampagnen NEJ I MAJ. I løbet af foråret vil de unge arbejde hårdt for at udbrede deres hovedbudskab om, at en dansk tiltrædelse EUs patentdomstol vil skade små og mellemstore virksomheder og med al sandsynlighed betyde en indførelse af softwarepatenter i Danmark ad bagdøren.

Esben Hansen er blandt dem, der har taget initiativ til kampagnen NEJ i MAJ. Udover at være aktiv i fagforbundet PROSAs ungdomsudvalg, arbejder han til dagligt selv som programmør i en mindre dansk IT-virksomhed, der udvikler innovative softwareløsninger og hjemmesider. Esben udtaler:

“Under finanskrisen har vi gang på gang hørt politikere fra alle fløje i folketinget snakke om, hvor vigtig innovationen i små og mellemstore virksomheder er. Alle er enige om, at det netop er her Danmark skal finde grobund for nye arbejdspladser i en tid, hvor mange store industrivirksomheder gennemfører den ene fyringsrunde efter den anden. I det perspektiv er det paradoksalt, at man samtidig fra samme politikere hører en lovprisning af en ny overstatslig patentdomstol, der alene vil favorisere de store multinationale virksomheder. Det er klart for enhver, at de store virksomheder er de eneste, der har de nødvendige ressourcer og lobbyister til rådighed, der skal til for at kunne håndhæve et EU-patent. Derfor vil en tiltrædelse til EUs patentdomstol i virkeligheden stille danskerne endnu værre i den internationale konkurrence.”

En anden aktivist, Carsten Agger, der er softwareudvikler i en open source virksomhed og aktiv i IT-Politisk Forening og Open Space Aarhus, udtaler:

“Softwarepatenter er blevet afvist af europæerne i flere omgange. Senest skete det, da EU-parlamentet blev presset af en række succesfulde antikampagner og stemte nej til patentdirektivet i 2005. Både udviklere og brugere af fri software, som man især finder i små og mellemstore virksomheder, vil få stærkt forringede muligheder for at dele og skabe IT-løsninger i fællesskab, hvis softwarepatenter kan snige sig ind via en ny overstatslig retspraksis. Hovedomdrejningspunktet for kampagnen NEJ i MAJ er derfor oplysning om de negative konsekvenser for IT-branchen og dermed for hele fremtidens samfund, hvis Danmark tiltræder EUs patentdomstol. Vi håber at kunne samle alle modstandere, der på et solidarisk grundlag vil arbejde for et NEJ til EU-patentdomstolen.”

Se mere hos NEJ I MAJ – klik her!

For yderligere informationer om stormødet og kampagnen, kontakt:
Esben Hansen på tlf. 52 77 60 10
og/eller Carsten Agger på tlf. 20 86 50 10.

Adresse

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

CVR: 40204415

Åbnings- og telefontider

Tirsdag, onsdag og torsdag:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandag og fredag:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmelding til digitalt nyhedsbrev

Back To Top