fbpx Skip to content

Debuttale angriber EUs klimapolitik

28-årige Rina Ronja Kari starter lige på og hårdt, når hun i dag tager fat på første arbejdsdag som den danske EU-modstands repræsentant i EU-parlamentet, hvor hun i dag går på talerstolen i forbindelse med stemmeforklaring omkring afstemning om Kommisionens forslag til klimaplaner.

“EU-Kommissionens og klimakommissær Connie Hedegaards klimaplan og mål for 2030 viser desværre, at hensyn til snævertsynede industrilobbyisters ønsker vejer tungere end hvad kloden har behov for. Der er brug for langt mere ambitiøse tiltag og globale løsninger”, siger Folkebevægelsens EU-parlamentariker Rina Ronja Kari fra Strasbourg.

Rina overtager Søren Søndergaards plads som Folkebevægelsen mod EU’s spydspids i Bruxelles, efter at han i går takkede af efter lidt over syv år på posten. Hun bliver dermed den 12. repræsentant for den tværpolitiske danske EU-modstand i EU-parlamentet. Udover Søren Søndergard har Jens Peter Bonde, Jørgen Bøgh, Sven Skovmand, Else Hammerich, Birgit Bjørnvig, Ib Christensen,Ulla Sandbæk, Lis Jensen, Jens Okking og Ole Krarup tidligere repræsenteret Folkebevægelsen i Bruxelles.

Rina Ronja Kari er født 15. februar 1985, bosat på Amager i København, gift og mor.
Da hun stillede op til EU-parlamentet første gang i 2004, var hun som 19-årig valgets yngste, danske kandidat. Ved valget i år bliver hun formentligt valgets yngste, danske spidskandidat. Hun har været talsperson for Folkebevægelsen siden 2008 og var inden da i en årrække talsperson for Ungdom mod EU. Hun er cand.soc. i virksomhedsledelse fra Roskilde Universitet og har arbejdet som organisationskonsulent i en faglig organisation.

Vagtskiftet i Bruxelles markeres også i Danmark. Det sker på fredag den 7. februar kl. 15-17 med en reception i Huset i Magstræde i København (salon K).

Læs mere om Rina på rinaronja.dk – klik her!

Ønskers yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU, på 26 70 18 16
Ib Roslund, informationsche for Folkebevægelsen, på 20 16 65 67
Eller sekretariatet i Strasbourg på 0033 ”“ 3 8817 5152

Back To Top