fbpx Skip to content

V splittet om sommerhus-undtagelse

Tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg, som i dag er Venstres integrationsordfører, har foreslået, at afskaffe den danske regel om, at udlændinge ikke må købe danske sommerhuse uden særlig tilladelse. Reglen er en undtagelse, som Danmark har haft i forhold til EU’s regler siden indmeldelsen i 1972.

Hendes forslag møder imidlertid modstand i Venstre, hvor Hans Christian Thoning fra partiets miljøudvalg kalder det forfærdeligt i Jyske Vestkysten:
”Det ville koste arbejdspladser, forringe serviceniveauet i områderne og ikke mindst medføre færre skatteindtægter til statskassen, fordi at udenlandske sommerhusejere kun vil opholde sig i sommerhusene få uger om året modsat almindelige lejere. (”¦) Vi har en god undtagelse i EU, som beskæftiger 120.000 danskere i turisterhvervet og som holder detailhandlen kørende. Den skal ikke ødelægges”.

Tidligere miljøminister Hans Christians Schmidt (V) har samme opfattelse:
”Hvis fritidshusene kan sælges til udlændinge, vil de også komme her og handle, for især tyskerne er stadig købestærke. Men de vil nok ikke bo her i lang tid ad gangen, så en lovændring er ikke den blomst, der gror i min have.”

Back To Top