fbpx Skip to content

Valg 2011: Skal EU have mere magt?

Danmarks økonomiske politik bliver et centralt spørgsmål i den kommende valgkamp, som statsminister Lars Løkke Rasmussen netop har sat slutdato på: Torsdag den 15. september.

– Danmarks økonomiske politik afgøres desværre ikke af, hvem der sidder på ministertaburetterne. Tilslutningen til europagten betyder, at den økonomiske politik skal planlægges, samordnes og overvåges i EU. Og EU’s magt bliver kun endnu større, hvis det fransk-tyske forslag om en euro-regering går i gennem. Derfor bør det nye Folketing enten bryde med europagten eller i det mindste sende den til folkeafstemning, så befolkningen kan få lov til at træffe beslutningen, udtaler Folkebevægelsen EU-parlamentariker, Søren Søndergaard, som tilføjer:

– Med andre ord er et af valgets hovedspørgsmål: Skal EU bestemme endnu mere?

Hvad mener folketingskandidaterne om EU?
Vi har stillet samtlige folketingskandidater 5 aktuelle EU-spørgsmål for at hjælpe dig som vælger til at vide, hvor de står. Læs svarene her på siden i dagene op til valget – klik her!

 

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Læs udtalelsen fra statsministeren – klik her!

Back To Top