fbpx Skip to content

Vi kæmper for et DAXIT

I sommers fik briterne lov til at stemme om deres EU-medlemskab – og de stemte for et Brexit. Det er på tide, at vi også bliver spurgt i Danmark. Det er der mange grunde til.

For det første har EU ændret sig radikalt, siden Danmark blev medlem af EF i 1972. EU startede ud som et handelssamarbejde, men har udviklet sig til en union, der har indflydelse på hele vores samfund.

Det er kun danskere over 63 år, som har fået lov at stemme om medlemskabet af EF. Det betyder, at 3,3 millioner danskere ikke er blevet spurgt om deres holdning til EU-medlemskabet. Samtidig viste afstemningen om retsforbeholdet sidste år, at et flertal af danskerne ikke ønsker mere magt til EU. Alligevel har EU gennem årene fået stadig mere magt og har i dag indflydelse på hovedparten af al lovgivning herhjemme.

Det gælder på centrale områder som velfærd og vores finanslove, som i dag skal et smut forbi EU, inden de kan vedtages i Folketinget. På arbejdsmarkedet har EU-domstolen åbnet op for forringelser af faglige rettigheder og udbredt social dumping, og på miljøområdet kan vi ikke forbyde farlige stoffer, når de er godkendt i EU.

Uden for EU har vi derimod friheden til at bestemme selv. Kort sagt, vi genvinder demokratiet.

Det er på tide, at danskerne bliver spurgt igen: Ønsker I at fortsætte i EU, eller ønsker I, at Danmark melder sig ud og opbygger et andet europæisk samarbejde?

Derfor arbejder vi i Folkebevægelsen mod EU for en folkeafstemning om EU-medlemskabet.

Men ikke nok med det, ved en sådan folkeafstemning vil vi også anbefale en udmeldelse af EU. Der er nemlig mange gode muligheder udenfor EU. Dels kan vi genvinde vores demokratiske magt, og borgerne kan få meget større indflydelse over, hvordan vores velfærd, miljø og samfundet skal se ud. Samtidig kan vi samarbejde med både Norden, Europa og resten af verden. At melde sig ud af EU handler nemlig ikke om at isolere sig, men om at genvinde den demokratiske magt, og så bruge de mange gode muligheder vi har.

På siden “Det mener vi” kan du læse om Alternativer til EU

KAMPAGNEMATERIALE

Her kan du hente “Jeg vil også stemme” skiltet, printe det og dele det af dig selv på de sociale medier med budskabet: “Jeg vil også stemme”. Du kan enten downloade vores skilt og bruge det eller lave et selv. Brug #jegvilogsåstemme!

Download Daxit-flyer

Efter briternes historiske Brexit vil vi også have en folkeafstemning i Danmark om EU-medlemskabet. Download vores nye kampagne-flyer og del den ud til familie venner og kolleger.

Back To Top