fbpx Skip to content

“Vi kræver et Europa nedefra!”

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Aktivister fra allehånde faglige og sociale bevægelser, starter i dag en ti-dages kampagne, som samler en række demonstrationer og aktioner rundt om i EU-landene.

Aktionerne blev sparket i gang i morges, hvor den europæiske arbejdsgiverorganisation, Buisness Europa topmøde i Bruxelles blev omringet af aktivister fra bl.a. det faglige netværk Alter Summit.

EU-Kommissionen deltog i topmødet med formand Barroso i spidsen. Med omringningen forsøgte demonstranterne at få lukket mødet i protest mod, at storkapitalen dikterer Europæisk politik, mens almindelige menneskers stemme ikke bliver hørt.

– Det er ikke i orden, at politikere og erhvervslivets bosser, her 10 dage før valget til EU-parlamentet, konspirerer om at bestemme Europas fremtid. Borgerne har fået nok at et Europa skabt for store profitter og med social elendighed. At lukke det her lobbycirkus er et klart signal om, at demokrati ikke er til salg for nogen pris. Vi kræver et Europa nedefra, sagde Rudy Janssens, fra den belgiske fagforening for offentligt ansatte, CGSP.

– Hvorfor lader vi stadig dem som udløste krisen bestemme, hvordan vi skal løse den, spurgte Felipé Van Keirsbilck fra fagforbundet CNE.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top