fbpx Skip to content

EU truer dansk realkredit og samfundsøkonomi

En analyse, som realkreditselskabet BRFkredit har lavet for Jyllands-Posten, viser, at kun 10 pct. af de danske obligationsserier lever op til de kommende EU-krav for at blive klassificeret på niveau med statsobligationer. De serier udgør 80 pct. af den samlede volumen på det danske marked. Alle danske realkreditselskaber får problemer med kravet til seriernes størrelse, som dog rammer de mindste aktører hårdest.

Lave K. Broch, topkandidat til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, udtaler:

– På trods af udtalelser fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) i sidste uge om, at EU-Kommissionen lægger op til at redde dansk realkredit, ser det ud til at en del af de danske realkreditlån stadig er truede.

– Det er et grundlæggende problem, at EU har magt til at blande sig i de danske realkreditlån. Jeg opfordrer derfor alle Folketingets partier til at stå sammen med Folkebevægelsen mod EU i kravet om, at EU ikke skal bestemme over de danske boliglån. Vi kan ikke acceptere, at EU-lovgivning bliver en bombe under dansk samfundsøkonomi og skader boligejerne.


Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Lave K. Broch, kandidat for Folkebevægelsen mod EU (nr. 2 på liste N), på telefon 28 92 21 27, www.broch.dk, www.facebook.com/lavekbroch og www.twitter.com/lavekbroch

Back To Top