fbpx Skip to content

2 millioner syrere på flugt

I løbet af det seneste år er antallet af syriske flygtninge steget drastisk som følge af borgerkrigen i Syrien. FN’s agentur for flygtninge har påpeget at over halvdelen af de i alt 2 millioner syrere er under 17 år.

Ifølge EU-kommissær Kristalina Georgieva, som har ansvar for humanitær bistand og kriseberedskab, er omtrent 46.000 syrere nået hele vejen til Europa.

EU kan i særlige tilfælde give midlertidig beskyttelse til flygtninge i forbindelse med større tilstrømninger fra krigszoner. Men et sådant tiltag kræver en fælles beslutning af EU’s ministre.

Allerede i december sidste år modtog EU hård kritik fra menneskerettighedsorganisationen, Human Rights Watch, for ikke at have vedtaget en fælles plan for de syriske flygtninge.

Mere end 5000 flygtninge forlader dagligt Syrien, hvoraf størstedelen søger tilflugt i nabolandene Libanon, Irak, Jordan og Tyrkiet.

Lige nu afventer EU-landene afstemningen i den amerikanske Kongres, hvor præsident Barack Obama har stillet forslag om et militært indgreb i den syriske konflikt.

Back To Top