fbpx Skip to content

3F Kastrup: EU brænder ikke for det

– Godt arbejdsmiljø har jo ikke specielt høj prioritet i EU, siger formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen, men opfordrer alligevel Kommissionen til at gøre noget ved luftforureningen i lufthavnene

Formanden for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen, der var blandt oplægsholderne på konferencen i Bruxelles, sætter pris på konferencen.
– Det var vigtigt, at konferencen samlede bredt: lufthavne, forskere, producenter, politikere og presse og så lufthavnsansatte fra mange fag. Budskabet om, at her er et arbejdsmiljøproblem, der SKAL gøres noget ved, kommer nu meget bredt ud, siger han og fortsætter:
– Vi kunne mærke, at problemet tages alvorligt, men også at EU ikke lige frem brænder for at gøre noget ved det.

Mange af hans medlemmer arbejder i Københavns Lufthavn i Kastrup:
– Vi har arbejdet med partikelforureningen længe. Dels baseret på fornemmelser, dels på fakta bl.a. i form af udenlandske undersøgelser og nok så vigtigt: kræfttilfælde. Rigtigt mange i lufthavnen har meget fysisk arbejde og indånder meget forurenet luft.

Han mener, at EU har mulighed for at gøre gavn på området. Han ønsker, de skal gøre det, men har ikke høje forventninger.
– EU har muligheden for at gøre noget, ret nemt endda, men godt arbejdsmiljø har jo ikke specielt høj prioritet. Vi tvivler på om de generelle regler om luftforurening kommer til at hjælpe konkret på arbejdsmiljøet. Så er EU kan både være en del af problemet og en del af løsningen, siger Henrik Bay-Clausen og tilføjer:
– En stor del af partikelforureningen i lufthavne kommer fra flyene og en anden del fra maskinerne. Vi er i den groteske situation, at der ikke er regler for arbejdsredskabers udledning.

IR
Back To Top