fbpx Skip to content

80 spanske aktioner mod EUs krisepolitik

FAGLIGT.EU: [uddrag] Modstand mod krisepolitikken samler i morgen spaniere ved 80 demonstrationer i hele landet. Bag demonstrationerne står de faglige landsorganisationer UGT og CCOO og også en social platform for forsvar af velfærdsstaten og den offentlige sektor. I et opråb før demonstrationerne hedder det, at de tvungne besparelser rammer beskæftigelsen, de offentligt ansatte og reelt alle sektorer i det spanske samfund.
Krisepolitikken svækker de rettigheder, der er sikret i grundloven og rammer den balance mellem de forskellige værdier, der er sikret i den, hedder det i UGT. De politiske angreb forværrer den økonomiske tilbagegang, fører til øget arbejdsløshed og brud på de rettigheder, lønmodtagerne har.
Generalsekretæren for den europæiske faglige EFS (forkortet ETUC på engelsk), Bernadette Ségol, deltager i den faglige spanske aktionsdag. Hun deler de spanske organisationers synspunkter og understreger, at nedskæringspolitikkerne netop viser, at de fører til øget arbejdsløshed og fattigdom.
– De er oftest unfair, og de løser intet og giver ingen forhåbninger om en bedre fremtid, siger Bernadette Ségol.

EFS: Vækstpakke ændrer ikke EUs nedskæringskus
ETUC.ORG: [uddrag] Nedskæringerne er ønsket fra Bruxelles om modydelse for den lånepakke på 100 milliarder euro, EU og IMF har bevilget til gældsramte spanke banker. Den spanske krisepolitik er helt på linie med kursen, som EU fortsat har sat, trods det seneste EU-topmødes pæne om om vækstpakke.
– Vækstpakken tilføjer i realiteten intet nyt andet end en styrkelse af kapitalen i EUs centralbank ECB. Alt hvad vi kan forvente er en bedre udnyttelse af EU-midler og eksisterende EU-programmer, udtalte Bernadette Ségol, efter topmødet den 29. juni.
– Der er desvære intet, der giver os håb om, at nedskæringstiltagene vil blive stoppet. Disse tiltag har haft katastrofale sociale konsekvenser, og været økonomisk ineffektive.

Læs mere på…
LOs EU-portal fagligt.eu – klik her!
EFS’ hjemmeside – klik her!

Back To Top