fbpx Skip to content

Åbent brev til regeringen:Få Danmark ud af Euratom

Et enigt Folketing vedtog i februar 2004 at kræve EU’s atomsamarbejde i Euratom ændret, så det ikke længere støttede fortsat drift af gamle og opførelse nye af atomkraftværker. Det blev ikke ændret og siden er der gået hundrede millioner danske skattekroner til Euratom ”“ og dermed til atomkraftindustrien i EU. Trods den katastrofale ulykke med Fukushima-værket i Japan, har Frankrig meddelt, at de fortsat satser på atomkraft. Og Storbritannien og Holland melder, at de vil styrke deres atomkraft-industri.

– På vegne af Folkebevægelsen mod EU vil jeg derfor opfordre Folketinget og regeringen til at tage konsekvenserne af Folketingets beslutninger i 1985 og 2004 og tage skridt til en dansk udmeldelse af Euratom-traktaten, skriver Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard i et åbent brev til regeringen og Folketinget og tilføjer:

– Folkebevægelsen har naturligvis intet imod dansk udtrædelse af EU, men flere juridiske eksperter vurderer, at det ifølge bl.a. artikel 56 i Wienerkonvention ikke er nødvendigt for at forlade Euratom-traktaten.

Læs det åbne brev – klik på Word-ikonet til højre!

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top