fbpx Skip to content

Europol: Schengen fremmer kriminalitet

Ny rapport fra det europæiske politisamarbejde, Europol, fastslår fast, at det pasløse Europa via Schengen-samarbejdet er en kæmpe mulighed for de grænseoverskridende kriminelle, som ifølge rapporten arbejder på at udvide deres interesser til hele EU , og som kan formodes at ville »udnytte de muligheder«, der vil opstå med en mulig indlemmelse af Bulgarien og Rumænien i Schengenzonen.
Det fortæller Berlingske Tidende i dag og tilføjer bl.a. at mulige visumfritagelser til en række lande på det vestlige Balkan, Ukraine og Moldova samtidig vil gøre livet lettere for de kriminelle, fastslås det.

Europol tager samtidig afstand til MEP Dan Jørgensens opfattelse af, at der er behov for et endnu tættere politisamarbejde i EU. Den socialdemokratiske EU-politiker har udtalt at “EUs 27 lande har brug for en 28. politistyrke, et langt stærkere Europol. Man kan komme langt med samarbejde. Men der er brug for et styrket Europol, der på eget initiativ kan fungere som et slags europæisk rejsehold med USAs FBI som forbillede”.
“Jeg mener faktisk, at det fungerer godt. Danmark deltager i samarbejdet med en række lande, og der kommer konkrete resultater ud af det. Eksempelvis arbejder vi på et samarbejde med det rumænske politi om at bekæmpe organiserede tyvebander, der kommer til Danmark,” siger Danmarks rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg, der selv er tidligere vicedirektør i Europol, og finder Dan Jørgensens forslag unødvendigt.

Læs mere i Berlingske Tidende – klik her!

Back To Top