fbpx Skip to content

Afrika har mistet tålmodigheden med EU

Et internt dokument, EUobserver er kommet i besiddelse af, afslører af de afrikanske landes tålmodighed med EU i forhandlingerne om de såkaldte EPA-aftaler er ved at løbe ud. De afrikanske lande er dermed rede til at forlade forhandlingsbordet og opgive flere års forhandlinger, om de til dato mest omfattende regionale frihandelsaftaler imellem rige og fattige lande, hvis ikke EU ændre sit udgangspunkt.

Dokumentet beskriver hvordan den fastlåste situation forhandlinger er havnet i, ikke skyldes en mangel på politiske reformer eller åbning af markederne i de afrikanske lande, men at EU forsætter med at skubbe på med en liberaliseringsmodel, der er yderst uhensigtsmæssig for de afrikanske lande.

“Erfaringer fra den globale finansielle og økonomiske krise understreger behovet for øget regulering af markedet, snarere end politiske reformer, som lægger mere vægt på fjernelse af regulering. Afrika mangler politisk råderum til at diversificere sin økonomi, opnå konkurrencekraft og opnå en bæredygtig økonomisk vækst og udvikling.”, hedder det blandt andet i dokumentet.

Læs mere på EUobserver.com – klik her

Back To Top