fbpx Skip to content

Afskaf ikke den estiske Kroon

2. december gennemførtes et seminar i Tallin om euroens krise og den truende overgang fra den selvstændige estiske Kroon til EU’s fælles valuta Euroen. Seminaret var arrangeret af den estiske organisation Stop Euro og af det europæiske EU-kritiske parti EUD.

– Den estiske regering begår en stor fejl, hvis de tilslutter sig eurozonen. Det er helt forkert at afskaffe de estiske Kroon-pengesedler efter, at folk har vekslet til Euro i banken. Den estiske regering bør gemme de estiske penge af økonomiske årsager i tilfælde af, at eurozonen bryder sammen, så vi i nødstilfælde kan vende tilbage til den gamle estiske Kroon, sagde de estiske euro-modstandere Anti Poolamets og Ivar Raig.

– Det er helt utroligt, at den estiske regering vil have Estland ind i Euroland i euroens værste krise nogensinde. Det er som om Estland vil tilslutte sig Titanic, hvor alle medlemmerne af eurozonen leder efter redningsbåde. Selvom regeringen er euro-tilhængere, burde de kunne se, at det ville være bedre at vente og se om eurolandene kan løse deres problemer, sagde Lave k. Broch fra Folkebevægelsen mod EU på seminaret og fortalte, at befolkningerne i Danmark, Sverige og Norge har sagt nej til Euroland på trods af deres regeringer.

Læs mere hos EUD – klik her!

Back To Top