fbpx Skip to content

EU’s værste lobbyister kåret

Investeringsfirmaet Goldman Sachs og lobbygruppen ISDA har fået den tvivlsomme ære at blive kåret til de værste EU-lobbyister i 2010.
Vinderne af årets pris som EU’s værste lobbyister 2010 blev afsløret ved en cermoni igår (d. 2 december) uden for lobbygruppen ISDA’s kontor i Bruxelles.

– På trods af en krise uden fortilfælde, efterfulgt af den finansielle nedsmeltning, fortsætter intens lobbyvirksomhed fra store banker og investeringsselskaber med at forsinke og alvorligt svække tiltrængte lovgivningsmæssige reformer. Mens folk rundt omkring i verden udsættes for alvorlige konsekvenser, blokerer erhvervslivets lobbyister for enhver foranstaltning, der kan begrænse bankernes massive profitter. Det er uacceptabelt. Vi opfordrer Europa-Kommissionen til at sætte en stopper for den privilegerede adgang, der gives til storkapitalen, ved eksempel at begrænse deres adgang til EU’s rådgivende grupper om fremtidige finansielle regulering, sagde Paul de Clerck talsmand for arrangørerne af prisuddelingen.

Priserne er en del af en igangværende kampagne for at afsløre og bekæmpe lobbyvirksomhed beskidte taktiker og deres priviligerede adgang til EU’s beslutningsproces.

Du kan læse mere om prisvinderne og de normierede på Worstlobby.eu – klik her

Back To Top