fbpx Skip to content

Afsløringerne må have konsekvenser

De seneste dages afsløringer peger på, at USA systematisk overvåger centrale EU-institutioner, herunder EU-parlamentet og EU’s repræsentationslokaler i USA. Disse afsløringer kommer samtidig med, at EU er i gange med forhandlinger med USA, bl.a. om en meget omfattende handels- og investeringsaftale (TTIP).
 
Søren Søndergaard, EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU, mener at afsløringerne må have som konsekvens, at alle forhandlinger mellem EU og USA bliver suspenderet indtil afsløringerne er tjekket til bunds.
 
– Det er helt uholdbart, at føre seriøse forhandlinger med et land, som samtidig systematisk spionerer mod dig og dine borgere. Derfor må alle EU’s forhandlinger med USA suspenderes så længe sagen undersøges, siger Søren Søndergaard.
 
Kravet om suspension fremgår af et forslag til vedtagelse i EU-parlamentet, som Søndergaard er medforslagsstiller til. Forslaget vil blive diskuteres i morgen og stemt om på torsdag på EU-parlamentets igangværende juli-samling i Strasbourg.
 
Yderligere oplysninger kan få ved henvendelse til Søren Søndergaard på mobiltelefon (+ 45) 40 45 38 49 eller på e-mail soren.sondergaard@ft.dk

Back To Top