fbpx Skip to content

Asyl til Edward Snowden

Edward Snowden er nu fanget i et juridisk limbo og er blevet kastebold i et stormagtsspil. Derfor mener Søren Søndergaard, at Snowden bør tilbydes asyl i et EU-land.
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger:

– Hvis ikke Snowden tilbydes politisk asyl, vil det sende et meget uheldigt signal til mulige whistleblowere om, at det er bedre at holde sin mund end at afsløre myndighedernes magtmisbrug. Det vil være et stort tilbageskridt i kampen for demokrati og menneskerettigheder.

– Derfor opfordrer jeg sammen med en række andre EU-parlamentarikere til, at Snowden tilbydes politisk asyl, og at hans sag behandles hurtigt og fair. Det vil samtidig give samtlige EU-lande – inklusiv Danmark ”“ mulighed for at vise, at de tager deres egne skåltaler om ytringsfrihed og kamp mod magtmisbrug alvorligt.

På torsdag skal der i EU-parlamentet stemmes om en resolution, der blandt andet kræver politisk asyl til Edward Snowden. Resolutionen vil blive debattere onsdag.

Yderligere oplysninger kan få ved henvendelse til Søren Søndergaard på mobiltelefon (+ 45) 40 45 38 49 eller på e-mail soren.sondergaard@ft.dk

Back To Top