fbpx Skip to content

Afvis EU-afgift og bevar hestene på Hjallerup Marked!

I omkring 1000 år har Hjallerup Marked dannet rammen især handel med heste. I de senere år har der været 1300-1400 heste på markedet. Men i år ser det ud til at være slut med heste på Hjallerup Marked. 1. januar i år trådte nye EU-regler i kraft, som kræver en afgift, der i alt vil koste markedet op mod 150.000 kroner, som hesteejerne vil blive opkrævet. Arrangørerne frygter, at ejerne ikke vil betale den pris og dermed ikke deltage. Arrangørerne af Hjallerup Marked og Vorbasse Marked vil have foretræde for Folketingets udvalg for fødevarer, landbrug og fiskeri og bede politikerne kigge reglerne igennem.

– Hjallerup Marked skal ikke ofres på det galloperende EU-bureaukratis alter, udtaler Ditte Staun, talsperson og førstesuppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU og tilføjer:

– Folketingets opgave må være at sikre dyrevelfærden. De bør lytte til markedsarrangørerne og sikre, at indblandingen fra Bruxelles ikke rammer en sund og fornuftig tradition for hestemarkeder. Afvis kort sagt EU-afgiften.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Ditte Staun, talsperson og MEP-suppleant for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 24 22 94/ e-mail: mailto:ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / mailto:ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K

Læs mere om Hjallerup Marked – klik her!

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top