fbpx Skip to content

Aktioner for flysikkerhed

Piloter og kabinepersonale over hele Europa ”“ fra Kypros i sydøst til Keflavik i nordvest, fra Spanien i sydvest til Finland i nordøst – ringer i dag med alarmklokken mod EUs nye regler for flyvetjenestetid. Under parolen »Walkout for safety” (arbejdsnedlæggelse for sikkerhed) omfatter aktionen demonstrationer i større europæiske lufthavne, aflevering af en appel om mere sikkerhed med ca. 100.000 underskrifter i Bruxelles, flash mobs, oplysningskampagner for passagerer og eventuelt lokale arbejdsnedlæggelser.

“Reglerne fra EUs luftfartssikkerhedsagentur (EASA) er et slag i ansigtet af Europas flybesætninger og passagerer,” udtaler formanden for European Cockpit Association (ECA), Nico Voorbach.
“De nye regler vil give luftfartsselskaberne mulighed for at lavet farlige fartplaner. Flybesætninger kan være på vagt i 20-22 timer. Og de vil blive bedt om at flyve over 12-timer i hele natten, mens forskerne advarer om, at sikkerhedsrisici vil stige markant efter 10 timer om natten. ”

“EASA og EU-kommissionen har taget partiske beslutninger og vægtet flyselskabernes indtægter højere end passagerernes sikkerhed”, siger François Ballestero, som er politisk sekretær for luftfart i European Transport Worker´s Federation (ETF).
“Dette” Walkout «er et signal om, at flybesætninger er klar til at sige ‘nej’, når sikkerheden er kompromitteret. Vi kan ikke længere holde os i ro og håbe, at katastrofen ikke vil slå hjem. Politikerne er nødt til at tage det politiske ansvar og fastsatte regler for effektivt at forhindre træthed-relaterede ulykker. ”

“Sikkerheden for besætninger, passagerer og borgere overfløjet af fly er på spil”, udtaler Philip von Schöppenthau, der er generalsekretær i ECA.
“Vi forventer, at de nationale beslutningstagere og EU-Parlamentet vil ændre disse regler og sætte sikkerheden tilbage som EUs prioritet nummer et. Den aktuelle tekst, som den er nu, er simpelthen ikke acceptabel.”

“I visse lande vil flybesætningen slutte sig til aktionerne i dag på en symbolsk måde”, siger Elisabetta Chicca, som er formand for ETFs udvalg for kabinepersonale.

Back To Top