fbpx Skip to content

Arbejdsløsheden i EU stadig skyhøj

Selvom der er 1,5 millioner færre registrerede arbejdsløse i EU i august i år i forhold til sidste år, har det samlede antal arbejdsløse i de 28 EU-lande stort set stået stille fra maj til august. Det længe ventede og annoncerede opsving giver sig ikke udslag på det samlede arbejdsmarked i EU.

Det skriver EU-fagligt.dk på baggrund af tal fra Eurostat.

Der blev således flere arbejdsløse unge under 25 år i eurozonen i august måned. For EU som helhed er hver femte ung uden arbejde.

Værst er situationen for de unge i Grækenland, Italien, Spanien og Portugal.

Færrest problemer har de unge i Tyskland, hvor arbejdsløsheden fortsat var på 7,0 procent i august. I Østrig faldt den til 10,8 procent og i Holland til 11,2 procent og var uændret på 11,4 procent i Danmark. Kun i Tyskland er færre en ud af ti unge ude af stand til at finde et arbejde.

I alt var over 23 millioner EU-borgere uden et arbejde i august i år.

Den generelle arbejdsløshed større i eurozonen end i hele EU. I eurozonen var den på 11 procent i august mod 9,5 procent i hele EU.

Og her er Grækenland hårdest ramt med en arbejdsløshed på 25,2 procent. I Spanien, er der ganske vist en økonomisk vækst men uden det afspejler sig i arbejdsløshedskøerne: 22,2 procent af spanierne var arbejdsløse i august, et beskedent fald på 0,1 procent i forhold til måneden før.

Back To Top