fbpx Skip to content

Atter overvældende stort norsk flertal mod EU

Syv ud af ti nordmænd er EU-modstander og ønsker ikke, at Norge bliver medlem af unionen.

Det viser en ny meningsmåling fra de norske medier Nationen og Klassekampen. Dermed fortsætter den klare tendens i Norge, at et overvældende stort flertal af nordmændene siger nej tak til at komme tættere på EU.

Og det glæder forkvinden for Nei til EU, Kathrine Kleveland.

“Der er igen solide tal, som vidner om, at nordmændene har et klart standpunkt i EU-spørgsmålet. Den samme tendens ser vi i Storbritannien og Danmark, hvor vælgerne går i en mere EU-skeptisk retning,” siger Kathrine Kleveland til Nationen.

Meningsmålingen er atter en i rækken af målinger, der viser et markant nej-flertal blandt nordmændene i EU-spørgsmålet. Faktisk har alle lignende målinger de seneste 10 år givet nej-siden markant opbakning.

Kampen fortsætter
Selvom langt hovedparten af alle nordmænd er EU-modstandere, er det særligt de unge, der siger fra over for EU. Hele 76,6 procent af nordmænd under 30 år, ønsker ikke, at Norge bliver et EU-land.

Trods den overvældende opbakning til EU-modstanden, er der dog ikke plads til at hvile på laurbærrene, fastslår Kathrine Kleveland.

“Så længe et flertal i Stortinget og blandt de to største partier går ind for EU-medlemskab, må vi fortsætte kampen,” siger Kathrine Kleveland.

Læs mer her.

Back To Top