fbpx Skip to content

EU-Parlamentet giver grønt lys for TTIP

På den sidste plenarsamling inden sommerferien gav et flertal i EU-Parlamentet grønt lys til de nuværende TTIP-forhandlinger mellem EU og USA.

Det ærger MEP Rina Ronja Kari, som sammen med over 200 af sine MEP-kollegaer stemte imod resolutionen.

Hun mener, at parlamentet har givet EU-Kommissionen alt for frie hænder til at fortsætte forhandlingerne, som de har lyst til.

Skuffende resultat

“Parlamentet har virkelig skuffet på TTIP. Et flertal har i dag givet Kommissionen frie hænder til at forhandle videre om en skadelige og udemokratisk aftale, som ikke kommer almindelige mennesker til gavn,” siger Rina Ronja Kari.

Hun er også ærgerlig over, at parlamentet ikke har lyttet til de massive folkelige protester, der har været imod TTIP og det nuværende forhandlingsgrundlag.

“Mere end 2,3 millioner europæere har skrevet under på et krav om at forhandlingerne om TTIP øjeblikkeligt bliver stoppet. Disse borgere blev totalt ignoreret i dag i EU-Parlamentet,” siger Rina Ronja Kari.

ISDS er stadig til stede
Den store uenighed i parlamentet om TTIP-holdningen var igen ISDS-mekanismen. Parlamentets store grupper, socialdemokraterne og de konservative, havde dog på forhånd indgået et kompromis om et ændringsforslag om ISDS.

Et ændringsforslag, der sminker liget snarere end ændrer ved fundamentet, mener Rina Ronja Kari.

“Socialdemokraterne var mega-splittede, men vil nu sælge parlamentets ISDS-indstilling som en sejr. Men det er spil for galleriet. Man har reelt erstattet ISDS med ISDS. Der er stadig tale om en udemokratisk mekanisme, hvor virksomheder kan sagsøge stater på grund af lovgivning, som virksomhederne ikke bryder sig om. Det ændrer et par flyttede kommaer ikke det mindste på,” siger Rina Ronja Kari.

Back To Top