fbpx Skip to content

Rina Ronja Kari: EU-formand bør gå af

“Hvis grækerne siger nej, vil de være nødt til at indføre en anden valuta, fordi euroen ikke længere er tilgængelig som betalingsmiddel.”

Sådan sagde EU-Parlamentets formand, Martin Schulz, dagen før den græske folkeafstemning om, hvor vidt Grækenland skulle sige ja eller nej til EUs økonomiske reformkrav til landet.

Det får nu Rina Ronja Kari, medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, til at kræve formandens afgang:

“Schulz bør træde tilbage og overlade formandsposten til en ny, der ikke misbruger sit mandat til at gå imod store dele af den europæiske befolkning. Schulz har i mine øjne ingen demokratisk legitimitet tilbage, når han aktivt kæmper for et ja, og nej-siden samtidig vinder en så klar og overbevisende sejr,” siger hun.

Hos Folkebevægelsen mod EU har man den holdning, at formandskabet i EU-Parlamentet ikke skal blande sig i nationale folkeafstemninger.

Men ifølge Rina Ronja Kari har Martin Schulz kæmpet »en indædt« kamp for, at grækerne skulle stemme ja til reformkravene, der samtidig vil betyde, at Grækenland kunne få nye lån.

Men det blev et stort »nej tak« fra grækernes side med 61,3 procent af stemmerne ved søndagens afstemning.

“Martin Schulz har totalt misbrugt sit embede som formand for Europa-Parlamentet. Han har aktivt og ihærdigt forsøgt at skræmme grækerne til at stemme for EUs elendige sparekrav. Det er fuldstændig uhørt, at en mand, der skal forestille at være alles formand, så aktivt skaber splittelse og vælger side,” lyder det fra Rina Ronja Kari.

Folkebevægelsen mod EU mener, at EU-Parlamentet er det eneste sted i EU’s maskineri, hvor der er bare en mikroskopisk flig af demokrati.

Men det er lige præcis det, Martin Schulz ikke har levet op til, mener Rina Ronja Kari.

Artiklen er skrevet af Berlingske. Se mere her.

Back To Top