fbpx Skip to content

Barroso får million-løn i Goldman Sachs og stor EU-pension

Nye afsløringer viser, at EU-kommissionens tidligere formand José Manuel Barroso modtager EU-pension, selvom  han får en millionhyre hos Goldman Sachs. Rina Ronja Kari kalder situationen “grotesk” og kræver pensionen tilbagebetalt.

José Manuel Barroso kan godt være tilfreds med en anslået løn hos Goldman Sachs på 4-8 mio. kr. og en EU pension på 600.000 kr. om året. Foto: Wikimedia Commons.
José Manuel Barroso kan godt være tilfreds med en anslået løn hos Goldman Sachs på 4-8 mio. kr. og en EU pension på 600.000 kr. om året. Foto: Wikimedia Commons.

Kontroverserne om EU-kommissionens tidligere formand José Manuel Barroso fortsætter, efter det er kommet frem, at han modtager omkring 50.000 kr. om måneden i EU-pension, selvom han også modtager en løn i millionklassen for sin topstilling hos Goldman Sachs, der er af verdens største investeringsbanker.

“Det er en komplet grotesk situation, og der er ikke noget at sige til, at mange almindelige mennesker har fået nok af EU’s magtarrogance.”

Rina Ronja Kari

”EU skal en gang for alle sætte en stopper for, at denne type situationer overhovedet kan opstå. Det er helt urimeligt, at de bedst lønnede mennesker i hele EU-systemet kan hæve en fed pension, selvom de er erhvervsaktive og tjener enorme lønninger. Det skal ikke bare handle om den enkelte kommissærs personlige moral eller mangel på samme. Hele systemet skal ændres tilbundsgående,” siger Rina Ronja Kari.

Over 149.000 personer har underskrevet en protest mod Barroso involvering i Goldman Sachs, samt for at få hans EU-pension stoppet. Rent juridisk er der dog indtil videre intet grundlag for, at EU kan gøre noget.

>> Skriv under mod Barrosos EU-pension her

Ramaskrig

Da José Manuel Barroso for nylig tiltrådte sin stilling hos Goldman Sachs vakte det ramaskrig. Med Barroso som formand for EU-kommissionen skærpede EU nemlig sin nedskærings- og lånepolitik, og netop Goldman Sachs tjente formuer på blandt andet Grækenlands gældskrise.

”Med Manuel Barroso i spidsen indførte EU-kommissionen en hård nedskæringspolitik, som har ramt i millioner af de svageste europæere, herunder en masse pensionister. Samtidig kan Barroso og resten af EU-eliten hæve en tårnhøj pension ved siden af deres almindelige løn. Det er en komplet grotesk situation, og der er ikke noget at sige til, at mange almindelige mennesker har fået nok af EU’s magtarrogance,” siger Rina Ronja Kari.

Selv EU-kommissionens nuværende formand Jean-Claude Juncker har kritiseret sin forgænger offentligt for sit karrierevalg.

Kari: Pension skal tilbagebetales

Rina Ronja Kari fremhæver, at EU-kommissærerne og den øvrige EU-elite allerede har nogle utroligt gunstige kontraktvilkår, som kun de færreste europæere kan drømme om at komme i nærheden. På den baggrund er denne type sager medvirkende til at skabe endnu mere mistro tilEU, samt forstærke politikerleden i Europa.

“Udbetalingerne til Barroso og andre tidligere EU-funktionærer i en lignende position skal stoppes øjeblikkeligt, og de skal også refundere de allerede udbetalte midler,” siger Rina Ronja Kari.

Jose Manuel Barroso har tidligere været udenrigsminister og premierminister i Portugal. Det vides ikke, om han også modtager ministerpension fra sit hjemland.

Back To Top