fbpx Skip to content

Befolkningen har fået nok

Når valget står mellem demokrati og selvbestemmelse på den ene side og EU på den anden side, så vælger vi demokrati og selvbestemmelse. Det samme gælder, når valget står mellem velfærd og EU.

Ved EU-parlamentsvalget i maj sendte befolkningen et klart signal om, at de er trætte af EU. Det blev særligt tydeligt, da politikere fra ja-siden blev mere og mere EU-kritiske at høre på, jo tættere vi kom på valget. Desværre holdt EU-kritikken fra ja-siden kun frem til valget.

Vi finder det helt uacceptabelt og absolut tonedøvt efter et EU-parlamentsvalg, hvor rigtig mange vælgere netop viste, at de ikke ønsker en fortsættelse af den nuværende linje og at de ikke ønsker endnu mere EU.
Men det viser også, at EU-systemet ikke står til at ændre, og det er netop derfor, at vi kræver en folkeafstemning om Danmarks medlemskab af EU.
Befolkningen skal have mulighed for at tage stilling til dét EU vi ser i dag, og den retning som EU tager, og det kan kun ske ordentligt ved en folkeafstemning. Derfor opfordrer vi Folketingets partier til at tage debatten om EU ved det kommende folketingsvalg og at love en folkeafstemning bagefter med god tid og plads til at diskutere de mange alternativer.

Back To Top