fbpx Skip to content

Drude Dahlerup hædres med træsko

I år gik træskoene til Drude Dahlerup for ikke bare at have stået fast for EU-modstanden, men for at have gjort det i mange år. Drude var en central figur ved afstemningerne i ’92 og i 2000 og har været med til at sikre at Danmark ikke bare hovedkulds er gået med i EU, hvilket folkebevægelsen stadig er glade for den dag i dag. Drude er derudover aktiv feminist, har udbygget demokratiske institutioner i mange land og er en del af tænketanken Ny Agenda, der danner modspil til EU. Det er dette demokratiske og globale udsyn folkebevægelsen hædrer.

På landsmødet holdt Drude en tale om bankunionen og trådte blandt andet ideen om EU som en demokratisk proces under fode, fordi pressen, borgerne, offentligheden ikke bliver inviteret med til bords, når beslutningerne skal tages.

Drude uddybede yderligere: ”Min kritik af bankunionen med banktilsyn, regler for kapitaldækning, retten til at lukke bankerne osv. ”“ er sat ind i et perspektiv om et forsvar for politikken; retten til at træffe demokratiske beslutninger på baggrund af en debat, en debat der i dag er truet af bankunionen.”

Drude opfordrede desuden til at ændre debatten om bankunionen. Således præsenterede hun et klart ønske om, at det ikke skal være frygten for at ”stå udenfor” der skal definere debatten. Debatten skal derimod handle om at bankunionen er et problem, fordi det leder til en stadig snævrere europæisk union.
Drude pointerede derefter at vi selvfølgelig skal kræve en folkeafstemning!

Drude sluttede af med en opfordring til Helle Thorning om ikke bare at forfølge sine karriereplaner, men rent faktisk tage stilling og starte med at sige nej til bankunionen. Drude har allerede meldt sig ind i kampen mod bankunionen og hun forstår at sætte foden ned, præcis som hun altid har gjort!

Folkebevægelsen takker Drude Dahlerup og ønsker tillykke med den flotte pris.

Back To Top