fbpx Skip to content

Beviser samles mod EU-støttet jobudflytning

TV2 og Fagbladet bringer nu flere afsløringer af hvordan danske virksomheder som LM Wind Power og Coloplast bruger EU-støtte til at udflytte arbejdspladser. Rina Ronja Kari Spidskandidat for folkebevægelsen, har nu taget sagen videre til EU-kommissionen, og samler de nødvendige beviser der skal tvinge Kommissionen til en undersøgelse.

– Vi skal tvinge EU-kommissionen til at undersøge Coloplast og andre danske virksomheders brug af EU-støtte meget grundigt. Jeg har bedt om at få undersøgt de danske virksomheder. Og nu er jeg i gang med at samle al den dokumentation der skal til, så Kommissionen ikke kan afvise at se på sagen.

– Der er i mit sind ingen tvivl om at mange virksomheder har brugt EU-støtten til at udflytte arbejdspladser, selv om det er ulovligt. I foråret lykkedes det Folkebevægelsen at få vedtaget, at også støtte under 50 mio. euro kunne blive undersøgt. Jeg vil nu sikre at kommissionen overholder de nye krav.

– Det er ganske enkelt en skandale, at skattepenge går til at flytte arbejdspladser ud af landet. Og sagen med Coloplast viser med al tydelighed, hvor nødvendigt det er, at Folkebevægelsen har fået vedtaget en undersøgelse af EU-støtteordningerne.

Kontakt MEP Rina Ronja Kari: 26 70 18 16

Rina Ronja Kari har tidligere taget sager om danske virksomheder op overfor Kommissionen da det kom frem at bl.a. Royal Greenland og LM Wind Power flyttede arbejdspladser fra Danmark til Polen. På baggrund af et forslag fra Rina Ronja Kari har EU-parlamentet nu krævet at EU-kommissionen også undersøger sager med støttebeløb, der ligger under de 373 millioner kroner. Rina Ronja Kari samler nu den nødvendige dokumentation for at sikre at også Coloplast og andre nye sager om danske virksomheder bliver undersøgt mere grundigt.

Back To Top