fbpx skip to Main Content

Nordea undviger lobbyregister i EU

“Den svenske storbank Nordeas magt i det europæiske lobbymiljø i Bruxelles er ikke noget, man taler højt om. For et utrænet øje syner banken dog magtfuld i al sin enkelhed, idet Nordeas topchef, Christian Clausen, er formand for den europæiske bankforening (EBF), der omfatter 4.500 pengeinstitutter i Europa og 2,3 mio. ansatte. Den tunge fællesorganisation er registreret i EU’s lobbyregister ligesom den danske pendant Finansrådet.
Men en kulegravning viser, at Nordeas lobbyisme er langt mere omfattende, og at banken ofte har flere talerør i samme sag, om det så handler om skrappere krav til likviditet og kapital, forslaget om en udskilning af risikable handelsaktiviteter eller transaktionsskat.”

Sådan skriver Jyllands-Postens erhvervsportal EPN i dag. Banken er imidlertid blandt de mange virksomheder, der ikke vil registreres i det frivillige lobby-register i EU.

Nordea forsvarer sin manglende lobbyregistrering med, at banken ikke har sine egne lobbyister ansat i Bruxelles.
Medlem af EU-Parlamentet Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU konstaterer, at Nordea burde registreres i det eksisterende lobbyregister, hvor man frivilligt tilmelder sig.
“Selvfølgelig skal banken registreres, uanset hvor dens kontor er. Alle, der udfører lobbyvirksomhed over for EU-institutioner, bør registreres,” siger Rina Ronja Kari til EPN.

Læs hele artiklen på EPN – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top