fbpx Skip to content

Ekspert: En stemme på Rina kan give mening

EU-eksperterne Rebecca Adler-Nissen, Caroline Louise Howard Grøn og Mads Christian Dagnis Jensen har på en ekspert-chat offentliggjort på Videnskab.dk konstateret, at man generel ikke skal stemme på EU-politikerne i forventning om, at de får deres mærkesager igennem via EU-parlamentet.

”Det gælder istort set alle kandidater, at de glemmer, at Kommissionen bestemmer, hvilke forslag der fremsættes, mens Europa-Parlamentet tager sig af i hvilken politisk retning, de skal trækkes”, fastslog postdoc Mads Christian Dagnis Jensen.

Lektor: Modstandere kan springe EU indefra

Under chatten blev der spurgt specifikt til Folkebevægelsen:
”Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari: ”Jeg arbejder for, at vi selv skal bestemme, hvordan vi indretter vores samfund. Det skal EU ikke diktere.” Er der samlet set stærke kræfter, der arbejder i den retning i Parlamentet, eller..? ”

Det kan faktisk give god mening, at du stemmer på Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU, skriver Videnskab.dk. Det virker ganske vist lidt ulogisk at stemme nogen ind, som helst bare vil ud af EU, men ifølge lektor Rebecca Adler-Nissen kunne modstanderne potentielt få held med at sprænge EU indefra.
”Der er stærke kræfter, der arbejder for samme sag, men de findes i mange afskygninger på både venstre- og højrefløjen, så det store spørgsmål er, om de kan finde sammen om at trykke på bremsen,” lød det i chatten

Læs mere på Videnskab.dk ”“ klik her!

Back To Top