fbpx Skip to content

Blokade af tog til Strasbourg

Blokaden skete i forbindelse med, at EU-parlamentet snart skal stemme om en række forslag, der sætter rammerne for medlemslandenes økonomiske politikker (se kronik af Søren Søndergaard m.fl. på altinget.dk). Blokaden forløb ganske fredeligt, og der var blot tale om et ophold på nogle få minutter, hvor demonstranterne delte informationer ud med deres budskab til passagererne. Aktionen var samtidig startskuddet for en masse andre demonstrationer, der vil forløbe i denne måned og frem til afstemningen om økonomisk styring, den 23 juni.

Demonstranterne bestod af en sammenslutning af helt almindelige borgere, aktivister og fagforeningsmedlemmer, der tilsammen kalder sig ‘Aktionskomitéen’. Alle havde samme budskab til EU-parlamentarikerne og de andre ‘eurokrater’, der en gang om måneden valfarter til Strasbourg på det særligt indsatte tog:
“Hvis dette bliver stemt igennem, vil medlemslandenes regeringer have intet at skulle have sagt” udtaler Erik Demeester, som er talsmand for Aktionskomitéen.

Formanden for en belgisk fagforening, der også deltog, udtaler desuden
“Den ‘stille revolution’ som Kommissionen vil gennemtrumfe er en katastrofe for medlemslandene, da det vil betyde at velfærdsydelser overalt vil komme under pres.”

Støt Our Europe kampagnen, der ligeledes siger nej til Kommissionens forslag på oureurope.org

Se også
Nyt Fra EU-fronten: Nu er det nok! (16.05.11)

Back To Top