fbpx Skip to content

Bøder til MEP’ere opgivet

EU-parlamentets ledelse (den såkaldte ”Formandskonference”) opgav her til morgen at gennemføre en fremmødekontrol for at kunne straffe fraværende medlemmer økonomisk.

Baggrunden for forslaget er, at EU-kommissionens formand, José Manuel Barroso, for første gang og efter amerikansk forbillede har fremlagt en såkaldt ”State of the Union”-tale til EU-parlamentet, hvor han gennemgik EU’s situation og pegede på forslag til løsninger. Talen indgår som et led i forsøget på at fremstille Barroso som den store leder af den Europæiske Union.

Imidlertid frygtede parlamentets ledelse, at den store dag ville blive ødelagt af, at Barroso skulle tale for en tom sal. Derfor besluttede den ”“ uden forudgående varsel eller diskussion ”“ at der i forbindelse med Barossos tale skulle gennemføres fremmødekontrol og at fraværende medlemmer efterfølgende skulle straffes med en bøde.

Men parlamentets ledelse havde gjort regning uden vært. Mange medlemmer protesterede, bl.a. Folkebevægelsens Søren Søndergaard. Han problematiserede bl.a. hvorfor der skulle være mødepligt under Barrosos punkt, men ikke under punktet om de igangværende overgreb på romaerne i en række EU-lande. Samtidig insisterede han på, at det alene må være op til vælgerne at afgøre om en MEPer passer sit arbejde eller ej.

På baggrund af protesterne valgte parlamentets ledelse at trække fremmødekontrollen ved dagens møde. De fastholdt dog, at de ønsker at arbejde videre med spørgsmålet.

Vil du læse Barroso’s tale? klik her!

Back To Top