fbpx Skip to content

EU diskuterer styring af finanslove

EUs økonomi- og finansministre skal i dag tage stilling til EU-Kommissionens forslag til nye regler for strammere kontrol med medlemslandenes økonomiske finanser. Regler foreslår bl.a. at landenes såkaldte konvergensprogrammer for det kommende år skal sendes til EU i april, hvor de hidtil først skulle sende dem i november. Konvergensprogrammerne beskriver, hvordan landenes finanslove sikrer overholdelse af euroens spilleregler ”“ de såkaldte konvergenskrav ”“ samt Kommissionens henstillinger i den forbindelse.

”Dette er det første skridt i retning af, at EU begynder at lave finanspolitik for medlemslandene. Reglen vil sammen med de ting, der bliver vedtaget senere på året, have en regulerende effekt på finanspolitikken, der svarer til atombombens effekt på sikkerhedspolitik”, konstaterer EU-professor ved Københavns Universitet Peter Nedergaard i Politiken i dag.
Claus Hjort Frederiksen i Politiken i dag om S-SF’s finanslovsforslag: “…der mangler i størrelsesorden 10 milliarder kroner for at (…) styrke de offentlige finanser (…) for 24 milliarder kroner, som EU-henstillingen kræver”klik her!

Back To Top