fbpx Skip to content

Britisk fagbevægelse om EU-afstemning

Britisk LO-formand og formanden for transportarbejderforbundet er begge kritiske over Camerons EU-tale ”“ men af helt forskellige årsager

Af Ib Roslund

Den 23. januar holdt Storbritanniens konservative premiereminister David Cameron en tale om landets forhold til EU. Heri lovede han genforhandling af landets forhold til EU, tilbagetrækning af magt fra Bruxelles og en folkeafstemning om EU-medlemskabet senest i 2017, hvis han altså genvinder regeringsmagten ved næste valg til det britiske parlament.
Da det europæiske LO (EFS/ETUC) fejrede 40 års jubilæum i Madrid nogle dage senere, kritiserede den EU-positive generalsekretær i britisk LO (TUC) Frances O’Grady Camerons tale:
“Camerons forsøg på at renationalisere europæisk magt fra EU er et meget klart forsøg på at angribe arbejdstagernes rettigheder overalt i Europa,” sagde Frances O’Grady ifølge Børsen.

RMT: Cameron vil fastholde os i EU
Bob Crow, den EU-kritiske generalsekretær i Storbritanniens hastigst voksende forbund – transportarbejderforbundet RMT (National Union of Rail, Maritime and Transport Workers) – ser meget gerne en EU-afstemning, men giver ikke meget for Camerons intentioner:
”Camerons løfte om en folkeafstemning er designet til at udskyde en sådan afstemning i omkring fem år efter at den eurofile partiledelse har forhandlet en ny aftale. Denne manøvre er beregnet til at samle EU-kritiske stemmer ved næste valg, og lade de konservative sammen med liberaldemokraternes og Labours ledelser stå for kampagnen for at blive fastlåst i EUs permanente nedskæringsmaskine”, siger han til Nyhedsbrevet fra Folkebevægelsens faglige udvalg:
”Det konservative parti har altid været tilhænger af skabelsen af en udemokratisk europæisk superstat, domineret af storkapitalen. Cameron, John Mayor og selv Margaret Thatcher har alle med entusiasme underskrevet de forskellige traktater, der har til formål at virkeliggøre dette,” siger Bob Crow.

Back To Top