fbpx Skip to content

Brug for FN-styrke og nye Ukraineforhandlinger

Rusland har annulleret Geneve-aftalen, som krævede, at besatte bygninger og pladser rømmes, at bevæbnede grupper afvæbnes, og at alle parter gør en indsats for at nedtrappe konflikten i Ukraine. Det sker efter, at ukrainsk militær er gået i offensiven ved byen Slavjansk.

– Der bør hurtigst muligt tages initiativ til forhandlinger om en ny aftale om afvæbning af de bevæbnede grupper. Problemet med Geneve-aftalen fra Skærtorsdag var, at den manglede en beslutning om en neutral og upartisk FN-styrke for at hjælpe OSCE med at gennemføre en afvæbning. Det er utroligt svært at udføre en afvæbning, hvis der ikke samtidig skabes sikkerhed for dem der skal afvæbnes og for alle Ukrainere, udtaler Lave K. Broch, som er topkandidat for Folkebevægelsen mod EU.

Lave mødtes allerede den 24. april med Ukraines ambassadør i Danmark, som lovede at sende forslaget om en FN-styrke til Ukraines regering.


Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Lave K. Broch, kandidat for Folkebevægelsen mod EU (nr. 2 på liste N), på telefon 28 92 21 27, www.broch.dk, www.facebook.com/lavekbroch og www.twitter.com/lavekbroch

Lave K. Broch er uddannet cand.scient.pol. og har i mange år beskæftiget sig med FN og sikkerhedspolitik. Lave er formand for FN-forbundets freds- og konfliktløsningsudvalg, tidl. informationsmedarbejder for FN’s nordiske informationskontor og tidl. kampagnekoordinator for den danske kampagne i anledning af FN’s år mod racisme og intolerance i 2001.

Back To Top