fbpx Skip to content

Bruxelles: Demonstration for et socialt Europa

50.000 mennesker gik på gaden i Budapest den 9. april, i protest mod nedskæringer og for et socialt Europa. Det samme var tilfældet, da 30.000 demonstrerede mod Europagtens krav om offentlige velfærdsforringelser, ved EU-topmødet i marts, hvor EU’s stats og regeringschefer godkendte Europagten (der har det officielle navn “Europluspagten”).

Kravet om et socialt Europa er stadig gældende, når de to europæiske sammenslutninger af fagforeninger, på mandag d. 18. april, demonstrerer. Demonstrationen finder sted samme dag som EU-parlamentets Økonomiske udvalg, ECON, stemmer om lovgivningspakken om økonomisk styring.

Den europæiske sammenslutning af fagforeninger for offentligt ansatte (EPSU), repræsenterer mere end 250 europæiske fagforeninger og tilsammen over otte millioner offentligt ansatte.
Vicegeneralsekretær Jan Willem Goudriaan, udtaler på EPSU’s hjemmeside:
“Vi forsvarer kvaliteten af offentlig service, arbejdspladser og autonomien for arbejdsmarkedets parter. Vi står skulder ved skulder med ansatte i den offentlige sektor, sygeplejersker, brandmænd, lærere, skatteopkrævere, pædagoger, bibliotekarer og de millioner andre, hvis jobs er under angreb i Europa. Vi mener ikke, at forslaget er positivt for ansatte i Europa”.
Yderligere skriver EPSU, at de afviser disse angreb på det sociale Europa og beder EU-parlamentarikerne om at afvise angrebet og vedtage lovgivning, der sikrer at positivt balancerede politikker er mulige.
Demonstrationen finder sted den 18. april klokken 12.30 foran EU-parlamentet (ved Place du Luxembourg i Bruxelles) – under parolen: “Nej til nedskæringer! Ja til et socialt Europa!”

Mere information på EPSU’s hjemmeside, epsu.org

Back To Top