fbpx Skip to content

Bulgarien stopper arbejdet med russisk gasledning efter pres fra EU og USA

Efter et møde med tre amerikanske senatorer valgte den bulgarske ministerpræsident, Plamen Oresharski, at sætte arbejdet på en russisk gasledning gennem Bulgarien i bero.

Bulgarien valgte ellers i maj at give en kontrakt til den russiske virksomhed, Stroygazmontazh, til at bygge en gasledning gennem Bulgarien. Det en den såkaldte South Stream, som er en korridor af gas under Sortehavet til Bulgarien og videre til Italien. Den russiske virksomhed stod ellers på USA’s sortliste over russiske virksomheder, der skal sanktioneres som følge af krisen i Ukraine.

Det har fået EU-kommisionen til at tage retslige skridt mod Bulgarien, fordi de bulgarske offentlige indkøbere skulle have forbrudt sig med EU’s regler. Samtidig har EU-kommissionen truet med flere aktioner, da Bulgariens aftale med Rusland krænker konkurrencereglerne.

Den bulgarske regering har nu valgt at stoppe arbejdet efter det massive pres. Arbejdet vil ifølge Oresharski begynde igen, så snart “vi har løst alle de problemer, som Bruxelles har”.

Den russiske EU-ambassadør, Vladimir Chizhov, tog ikke godt imod nyheden og udtaler, at “det er svært at ryste følelsen af sig”, at EU-kommissionen blokerer gasledningen “af rene politiske årsager”.

Sagen om gasledningen kommer efter en række af sager om sanktioner mod Rusland. I sidste uge blev det accepteret, at Frankrig stadig godt må sælge to krigsskibe (se her) til Rusland, hvilket der ellers havde tvivl om.

Læs mere på euobserver.com: http://euobserver.com/foreign/124527

Back To Top