fbpx Skip to content

NATO’s brug af skatteydernes penge møder skarp kritik af revisorer

Den hollandske revisionsret, Algemene Rekenkammer, udtrykker skarp kritik af NATO (North Atlantic Treaty Organisation). NATO, som er finansieret af medlemslandene, mangler ifølge revisionsretten gennemsigtig brug af skatteydernes penge.

NATO kritiseres samtidig for at tilbyde for lidt offentlig information om udgifter, og at det tilgængelige information for det meste er klassificeret hemmeligt. Det kan ifølge revisionsretten være forståeligt, når det kommer til udgfiter til militære operationer. Men det er problematisk, når det drejer sig om udgifter til generalsekretæren og andre NATO-enheder.

Den hollandske revisionsret vil med et nyt initiativ arbejde for yderligere gennemsigtighed og offentlig kontrol af udgifterne til NATO, men har tidligere appelleret for mere transparens.

NATO’s nuværende generalsekretær er tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. NATO og Fogh Rasmussen blev som den første ikke-EU-aktør inviteret til EU-topmødet i december som omhandlede ydderligere militarisering af EU.

Læs mere her: http://www.rekenkamer.nl/english/nato-transparency

Back To Top