fbpx Skip to content

Dæm op mod EUs regler og skaf lokal beskæftigelse

Syddanmarks Regionsråd har besluttet, at de vil have opdelt sygehusbyggerierne i regionen i flere mindre entrepriser i stedet for én stor totalentreprise, som mange bygherrer ofte vælger. Nu vil regionen på informationsmøder i Kolding, Esbjerg, Odense og Aabenraa sikre, at håndværkere og entreprenører får mulighed for at deltage i projektet.
”Hvis vi skal have fuld valuta for vores milliardinvestering, skal vi gøre alt, hvad vi kan for at få de lokale virksomheder med på vognen. Jeg vil gerne opfordre alle interesserede til at møde op, så vi får oplyst vores syddanske virksomheder om mulighederne for at få del i byggerierne”, siger formand for regionsrådet, Carl Holst (V) i regionens pressemeddelelse.
En såkaldt totalentreprise på alt det regionale sygehusbyggeri, som rådet bevilgede 996 millioner kroner til i foråret, skulle have været udbudt i hele EU. Byggerier for mere end 36 millioner kroner skal nemlig i EU-udbud ifølge EUs regler. Nu kommer en del af byggeopgaverne under den grænse.

– Regionsrådets beslutning om at opdele opgaven, så det bliver lettere for lokale virksomheder at byde ind, er rigtig god, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.
– EUs regler gør det i dag svært for kommuner og regioner at sikre lokal beskæftigelse, når opgaver skal udbydes. Folkebevægelsen kan kun opfordre lokalpolitikerne til at dæmme op mod det, ved at udbyde opgaverne i små bidder, som i Region Syddanmark, og indskrive sociale klausuler. Ikke kun for at være socialt ansvarlige overfor borgerne, men også fordi mest muligt lokal beskæftigelse er bedst for økonomien i kommunerne og regionerne.

Læs pressemeddelelsen fra Region Syddanmark – klik her!

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 24 22 94 / e-mail: ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / e-mail: ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top