fbpx Skip to content

Danmark: 47,4 pct nej til euro

DANSKE BANK: Der er stadig flertal for euroen i en ny meningsmåling, som Danmarks Statistik har foretaget for Danske Bank. Tæller man “ja”-sigere og “måske ja”-sigere giver det 51,4 pct. ja. Tæller man “nej”-sigere og “måske nej”-sigere sammen giver det 47,4 pct. nej.

Danmarks Statistik foretog også en måling for Dansk Bank i december sidste år. Her svarede i alt 54,4 pct. “ja” eller “måske ja”, mens i alt 42,7 pct. svarede “nej” eller “måske nej”.

Tæller man tvivlerne fra, så havde ja-siden flertal i december (41,1 pct. ja mod 35,3 pct. nej). Gør man det i den nye måling for marts, er der nej-flertal (41 pct. nej mod 39,4 pct. ja).

Kort sagt er nej-siden gået frem og ja-siden tilbage.

“Ja-siden fremgang under finanskrisen er dermed forsvundet igen. Tvivlen er tilsyneladende taget til i styrke som følge af de udfordringer, som Euro-samarbejdet står overfor i finanskrisen,” konstaterer Danske Bank på deres hjemmeside.

“Flere ja- end nej-sigere er i tvivl, og da erfaringen ved tidligere afstemninger har været, at nej-siden vinder momentum i løbet af en valgkamp, så er udfaldet af en eventuel dansk euro-afstemning ikke givet på forhånd”, skriver Danske Bank og tilføjer, at der ikke er udsigt til en dansk euro-afstemning på denne side af et folketingsvalg.

Læs mere på Danske Banks hjemmeside – klik her!

Back To Top