fbpx Skip to content

Danmark bør tage traktat-sag om Færøerne

I morgen onsdag den 28. august vil EU indføre sanktioner mod Færøerne. Det skyldes uenigheder angående sildekvoter. Udenrigsminister Villy Søvndal har forsøgt at få EU til at afblæse sanktionerne mod Færøerne og han har henvist til den voldgiftssag, som Danmark har rejst i henhold til FN’s havretskonvention. Men EU-kommissionen afviser nu at afblæse sanktionerne mod Færøerne. Folkebevægelsen opfordrer derfor regeringen til at tage en traktat-sag med EU.

– Udenrigsminister Villy Søvndal skal have ros for at have forsøgt at tale EU-kommissionen til fornuft i sagen om sanktioner mod Færøerne, men det lykkedes desværre ikke, Derfor er der kun en udvej nu, og det er, at Danmark nægter at indføre sanktionerne og forbereder sig på en traktat-sag om Færøerne, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– I en sådan traktatsag kan Danmark slå fast, at EU ikke har benyttet sig af muligheder for en voldgiftssag under FN’s havretskonvention, hvilket unionen ellers har forpligtet sig til. EU har en dårligt sag og nu må Danmark vise, at vi vælger Rigsfællesskabet frem for at følge unionen blindt. Danmark kan og skal ikke indføre sanktioner mod danske statsborgere.

Ønsker du yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:Rina Ronja Kari talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 26 70 18 16 / rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Back To Top