fbpx Skip to content

Halvdelen af Folketingets EU-ordførere udskiftet

Der bliver en høj grad af fornyelse, når Folketingets Europaudvalg mødes første gang efter sommerferien den 10. september. Halvdelen af paertiernes EU-ordførere er nemlig skiftet i løbet af de sidste tre måneder.

I midten af juni meddelte Venstres EU-ordfører Lykke Friis, at hun forlod Folketinget. Jakob Ellemann-Jensen er partiets nye mand i forreste række på området.
1. august overtog Mette Bock posten som Liberal Alliances EU-ordfører efter Merete Risager.
13. august meddelte Socialdemokraterne, at Mette Reissmann bliver ny EU-ordfører i stedet for Jens Joel.
Og nu meddeler Det Konservative Folkeparti, at Per Stig Møller blive partiets nye EU-ordfører efter Lene Espersen (begge har tidligere været udenrigsministre).

Venstres nye EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen bemærker i øvrigt i dag på Altinget.dk, at ”Liberal Alliance har åbenbart ikke kun fået en ny EU-ordfører, men også en ny EU-politik. Den skingre, EU-skeptiske tone er sat et par oktaver ned, man har fået blik for værdien af EU”.

Om der også sker et politisk kursskifte hos de konservative i forbindelse med ordførerskiftet, er nok for tidligt at sige. Men Lene Espersen har i hvert fald ikke været helt på linie med baglandet, da partiet sidste diskuterede EU-politisk grundlag på landsrådet sidste år. Næste konservative landsråd finder sted den 28.-29. september.

Back To Top