fbpx Skip to content

Danmarks økonomiske tab på EU bør undersøges

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har meddelt EU’s kommissionsformand, José Manuel Barroso, at Danmark kræver en rabat på EU’s budgetter på syv mia. kr. i unionens næste budgetperiode, der løber fra 2014 til 2020. Det svarer til ca. 1 mia. kr. om året.

”Folkebevægelsen mod EU støtter statsministerens krav om, at Danmark skal betale mindre til EU. Men der er flere penge at spare for Danmarks direkte tab på EU-medlemskabet er på over 10 mia. kr. per år, og derudover taber vi også mange penge på EU’s toldmure og handelspolitik” udtaler Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

”Folkebevægelsen mod EU opfordrer derfor regeringen til at få lavet en uvildig undersøgelse af Danmarks økonomiske tab på EU-medlemskabet. Der er ingen tvilv om, at Danmark kan spare mange penge på at vælge en EFTA-relation til EU-landene på linje med Schweiz og Norge. Desuden kan vi se, at nye forslag fra EU vil betyde, at statskassen bliver yderligere udfordret. Det gælder f.eks. angående selskabsskatten, hvor beregninger viser, at statskassen kan tabe yderligere 12 mia. kroner per år, hvis det nuværende EU-forslag bliver vedtaget”, understreger Ditte Staun.

”En EFTA-løsning for Danmark vil betyde betydelig besparelse for Danmark. Det er penge som kan bruges til velfærd, skattelettelser og hjælp til verdens fattigeste lande”, konstaterer Ditte Staun.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:

Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 24 22 94 / ditte@folkebevaegelsen.dk

Lave K. Broch, kampagnekoordinator for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 28 92 21 27 / lave@folkebevaegelsen.dk

Back To Top